Top 5 Pet friendly mesta u Beogradu

Mar 07, 2018

Ovih dana smo imali priliku da malo istražujemo naš glavni grad sa ciljem da odgovorimo na pitanje koja su pet friendly mesta u Beogradu, tj. koja mesta dopuštaju građanima da povedu sa sobom i svoje ljubimce. U nastavku izdvajamo 5 mesta koja će vrlo rado ugostiti Vas i Vašeg ljubimca i gde ćete pored toga uživati u opuštenoj atmosferi i ukusnoj hrani i piću.

pet-friendly-mesta-u-beogradu

1.Marukoshi (Kapetan Mišina 37)

Marukoshi je tradicionalni japanski restoran koji se nalazi u samom centru Beograda. Osim što je pet friendly, ovaj restoran ima i odvojene prostore za pušače i nepušače (što je, složićete se, super ukoliko Vama ili Vašem ljubimcu smeta duvanski dim). Ono što svakako ovo mesto čini još interesantnijim, jeste wireless sistem za pozivanje konobara koji stižu u najkraćem mogućem vremenskom periodu od trenutka kada ih pozovete.

   2.Black turtle (Svetogorska 14, Gospodar Jovanova 56…)

Da li ste nekada imali priliku da probate pivo od jagode, borovnice ili ipak neko sezonsko pivo koje predstavlja miks različitih ukusa? Ukoliko niste, onda je naš savet da što pre posetite Black turtle pabove, jer ćete upravo tamo sve to i pronaći. Naravno, dok Vi sa uživanjem ćaskate sa prijateljima i ispijate piće, Vaš ljubimac će moći da vam pravi društvo jer su Black turtle lokali u potpunosti pet friendly. Ova pet friendly mesta u Beogradu se nalaze na više lokacija, a mi smo gore naveli dva naša omiljena, što ne znači da Vi ne možete otići u onaj koji se nalazi recimo na Kosančićevom vencu 30 ili u Braće Jugovića 16.

3.Dokolica bistro (Kralja Milutina 1)

Zahvaljujući lokaciji na kojoj se mesto nalazi, ono je i više nego pogodno za kraća viđanja i dogovore. Lagana muzika, privlačan enterijer sa citatima poznatih mislilaca na zidovima, dobra usluga, lepa bašta, a što je najvažnije od svega, ovo je kao i prethodna dva, jedno od potpuno pet friendly mesta u Beogradu! To znači da zajedno sa svojim ljubimcem možete uživati u potpuno opuštenoj atmosferi koju vam pruža Dokolica bistro.

4.Smokvica (Molerova 33, Kralja Petra 73…)

„Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima“ – a mi iskreno mislimo da su prijatelji u svojoj misiji i uspeli. Smokvice postoje na više lokacija u Beogradu, a ambijent je prilagođen apsolutno svakome: ljudima različitih godina, profesija… Neraspoloženi se ovde oraspolože, a Vaš ljubimac će sigurno steći i neke nove prijatelje.

5.Voulez-Vous (Đorđa Vajferta 52) – samo bašta 

Mesto koje je uvek puno ljudi, sa modernim ambijentom i ukusnom hranom. Voulez-Vous je jedan od onih restorana gde kada odete jednom, uvek se rado vratite ponovo. Osim što je pet friendly, ovo mesto takođe ima i jako ukusne slatkiše. Naš je savet da spojite lepo i korisno: prošetajte sa ljubimcem do Voulez-Vous-a na neki od njihovih ukusnih kolača i na taj način ulepšajte sebi (a i svom ljubimcu) dan.

Nadamo se da će vam ovaj tekst biti od koristi i da ćete ga se setiti nekada, recimo kada vas prijatelj ili prijateljica pozovu na piće, a vi jako budete želeli da i vaš ljubimac pođe sa vama.

Milena Milutinović

Rođena pre dvadeset četiri godine u tundrama Sibira. Hiperaktivna, brbljiva i večito čupava plava devojč’ca. Veliki zaljubljenik u životinje i Hari Potera. Čitanje knjiga mi je omiljeni hobi.